По думите му Хизбула не смее още да направи такъв ход,

...
По думите му Хизбула не смее още да направи такъв ход,
Коментари Харесай

Димитър Къцарков: Хизбула не смее да направи ход, който генерал...

По думите му  " Хизбула " не смее още да направи подобен ход, който генерално да я вкара във войната и да провокира израелско нахлуване в южен Ливан.

Арабската лига прикани Израел да приключи военните дейности в Газа. Към форума се включи и Организацията за ислямско съдействие. Според анализатора това е поредно изпращане на сигнал от ислямския свят за това да се вземат съществени ограничения за надзор върху войната в Газа. На този стадий обаче това е една невъзможна обстановка, тя няма по какъв начин да се развие без интервенция и от страна на Съединени американски щати, изрече мнението си той. По думите му спорът визира от ден на ден страни към Израел. 

Къцарков означи, че натискът от израелското общество върху премиера Нетаняху е доста огромен. В обществото първи приоритет е освобождаването на заложниците, уточни той. Анализаторът обаче не вижда по какъв начин на този стадий това може да бъде осъществено:

" Не виждам по какъв начин " Хамас " ще пусне единствения си билет за излизане от този спор и оцеляване ".

В израелското общество и политически среди по скоро са на мнение да не се окупира Газа изцяло, продължи коментара си интернационалният анализатор. Според него Израел ще се откаже дефинитивно от Газа след ликвидирането на " Хамас ". 

По думите му двата фактора, които ще имат въздействие върху спора, са Съединени американски щати и арабските страни - Египет, Саудитска Арабия и Катар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР